خانه سیاسی بین الملل اقتصادی اجتماعی حوزه و دانشگاه علم و فناوری فرهنگ و هنر ورزشی یادداشت
 
«ایمان» و «امید» نرم‌افزار امام(ره) برای ایجاد ۳ تحول بزرگ       انقلاب به رهبری امام به الگویی برای آزادی خواهان جهان تبدیل شد       «کشف الاسرار» نشان دهنده اراده امام برای تشکیل حکومت اسلامی است       تشکیل ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه       آماده آموزش پروتکل‌های مرزی به مرزبانان افغانستانی هستیم       افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به ۲۸۸ نفر       AFC مچ فدراسیون فوتبال را گرفت/ جریمه میلیاردی برای مجوز حرفه‌ای!       چه کسی لوله‌های گازِ «نورداستریم» را منفجر کرد؟       بازتاب قهرمانی پرسپولیس در سایت AFC/ تاجگذاری در فصل باشکوه       معماری شگرف حرم رضوی را بشناسید       آزمایشگاه ارزیابی خدمات هوش مصنوعی تا پایان سال راه‌اندازی می شود       آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:ایران ۲ موضوع پادمانی را حل و فصل کرد       سلوک و مجاهدت شهدا با شیوه‌های خلاقانه و جذاب به نسل جوان منتقل شود       شرط افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها       معلمان بر اساس وظایفشان رتبه بندی نشده بودند/ جذب سالانه یازده هزار معلم پرورشی        گسترش روابط ایران و عمان به نفع هر دو کشور است       حمایت کم‌نظیر رهبری نقطه عطفی در دوره ۴ ساله مجلس یازدهم محسوب می‌شود/ مهار تورم، رشد تولید، تصویب برنامه هفتم و نهایی کردن طرح‌ها و لوایح؛ اولویت سال پایانی مجلس       مردانی: اساتید دانشگاه فرهنگیان جهادگر تبیین هستند/ دانشگاه فرهنگیان باید محور تحول باشد       ابلاغ مشوق‌های فرزندآوری در ۹۰ محور/ راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری را در بیمارستان نجمیه       راهکار سازمان سنجش به جای قطع اینترنت برای امنیت کنکور/ تشریح آزمون های هوشمند سال آینده      
 
آخرین اخبار  


اساتید و دانشگاه  


معرفی آثار اساتید  


 

1397/08/12 1:00:27 AM

رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور مطرح کرد

قاچاق ملکه تهدیدی برای زنبورداری 

رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور قاچاق ملکه را از معضلات صنعت زنبورداری برشمرد و گفت: قاچاق ملکه زنبور اغلب از طریق بار مسافر و بصورت چمدانی یا داخل قوطی کبریت و یا توسط رانندگان ترانزیت انجام می شود.

قاچاق ملکه تهدیدی برای زنبورداری


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی استادنیوز؛ ناصر تاج آبادی قاچاق ملکه را تهدید بزرگی برای صنعت زنبورداری کشور دانست و افزود: اغلب این ملکه های قاچاق از نژاد اصیل نیستند.
وی اظهار داشت: این ملکه های قاچاق پس از ورود به داخل کشورمان علاوه بر اینکه ممکن است ناقل آفات و بیماری های مختلف باشند، از طرفی به دلیل ناسازگاری با شرایط محیطی ما، تهدیدی برای بروز تغییر صفات در گونه های بومی و اصیل است.
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ادامه داد: اغلب ملکه های غیربومی و قاچاق در گذر زمان صفات سال اول را ندارند و بر این اساس درصد احتمال پذیرش این ملکه ها در کندوی جدید خیلی کم است و در حدود 50 تا 60 درصد تلفات دارند.
تاج آبادی قاچاق ملکه زنبور را یک پدیده غیر اصولی و فرصتی برای سودجویی دانست و اضافه کرد: سودجویان ملکه های قاچاق را به قیمت 40 تا 50 میلیون ریال به زنبورداران می فروشند.
وی گفت: این در حالی است که ملکه های قاچاق، هیچ سودی برای زنبوردار ندارد و بیشتر باعث زیان آنها می شود.
تاج آبادی یکی از طرح های تحقیقاتی در این حوزه را طرح کلان اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل برشمرد و اظهار داشت: این طرح از سال 1377 آغاز شده که برای رسیدن به نژاد برتر هر سال 40 کلنی پدری و 100 کلنی مادری از بهترین ها را انتخاب و در منطقه ایزوله اقدام به تولید ملکه و پرورش آن می کنیم.
وی هدف از این طرح را تولید نسل جدید ملکه با فاکتورهای مدنظر همچون تولید عسل بیشتر، رفتار آرام، کاهش بچه دهی و کاهش رفتار تهاجمی عنوان کرد.
این محقق زنبور عسل افزود: از سال 1395 طرح وارد فاز جدیدی شده و با عنوان یک طرح کلان در نقاط علمی فناوری تعریف شده و در سطح وسیع ملکه تولید می کنیم.
وی گفت: با این طرح، ملکه تولیدی را در اختیار زنبوردار قرار می دهیم و هم کندوهای مادری را در اختیار پرورش دهندگان ملکه که لایه دوم تولید هستند، قرار می دهیم تا خود تکثیرکننده باشند و هم نیاز سایر زنبورداران را تامین کنند چرا که توان هم دولتی محدود واز طرفی نیاز کشور خیلی بیش از این است.
تاج آبادی ادامه داد: برای تولید ملکه بخش خصوصی را وارد کار کردیم و استقبال خوبی از آن شد و هرسال متقاضیان بیشتر می شوند.
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور بیان داشت: امسال حدود 13 هزار و 700 ملکه تولید شده که خود زنبوردار آن را تکثیر کرده و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم از نژاد اصلاح شده به طور کامل استفاده کنیم.
تاج آبادی در بخش دیگری از سخنانش به دلایل اجرای طرح اصلاح نژاد ملکه اشاره کرد و افزود: یکی از صفات بد زنبور ایرانی، بچه دهی زیاد و رفتار تهاجمی است.
وی افزود: بچه دهی زیاد در فصل بهار و تولید ملکه های زیاد در یک کندو موجب خروج تعداد زیادی زنبور کارگر به همراه این ملکه ها از کندو می شود که در نتیجه باعث کاهش جمعیت کندو و در نتیجه مقدار تولید عسل می شود.
 
زنبور حشره ای که به طبیعت وابسته است
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: یکی دیگر از معضلاتی که اکنون زنبورداران با آن درگیر هستند بحث خشکسالی و وجود گرد و غبار هست به طوریکه هر سال با گرم شدن کره زمین و کم آبی زنبورداران خسارات زیادی می بینند.
تاج آبادی افزود: زنبور یک حشره 100 درصد وابسته به طبیعت است و مثل دام های دیگر نمی توانیم به آن خوراک دستی بدهیم .
وی اظهار داشت: با گرم شدن کره زمین و عقب نشینی و خشک شدن طبیعت زنبورها قادر نخواهند بود که شهد کافی را به دست آورده و گرد افشانی انجام دهند.
وی گفت: زنبورها اگر دسترسی لازم به شهد گل ها را در فصل بهار از دست بدهند نمی توانند رشد زیادی داشته و تولید عسل کنند.
تاج آبادی بیان داشت: بر اساس نتایج تحقیقات، حدود 33 درصد غذای انسان به صورت مستقیم وابسته به گرده افشانی زنبور عسل است و برآورد شده اگر زنبور را بخواهیم از طبیعت حذف کنیم چهار تا پنج سال بیشتر طول نمی کشد که حیات در کره زمین دچار مشکل شود.
وی در ادامه به ظرفیت های صنعت زنبورداری اشاره کرد و افزود: زنبورداران از حدود 2 سال گذشته تا کنون شروع به تولید محصولات فرعی همچون ژل رویال از زنبورستان های خود کرده اند که با توجه به سوددهی بالا ، زنبورداران استقبال خوبی از این محصول کرده اند.
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اظهار داشت: به منظور آشناسازی زنبورداران با نحوه تولید این محصول دوره های آموزشی و ترویجی خوبی در کل کشور برگزار شده که نتیجه آن تولید سه تن ژل رویال در سال گذشته است.
این محقق یادآور شد: ژل رویال ماده ای کرم رنگ هست که از یک غده زنبور کارگر ترشح می شود و این ماده خواص دارویی و بهداشتی زیادی دارد.
وی همچنین به دیگر تولیدات فرعی در این حوزه اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 76 تن گرده گل، 2016 تن موم زنبور عسل و 46 تن بره موم در کشور تولید شده است.
تاج آبادی، تولید ملکه زنبور عسل را یکی دیگر از فعالیت های زنبورداران عنوان و اظهار داشت: از سال گذشته تا کنون حدود یک میلیون عدد ملکه زنبور عسل توسط مراکز بخش خصوصی و دولتی تولید شده است.
وی گفت: تولید زهر زنبور عسل نیز آغاز و میزان محدودی از آن تولید شده و به دلیل استقبال خریداران کشورهای خارجی، دوره های آموزشی تولید این محصول در بین زنبورداران استان های مختلف آغاز شده است.
گفتنی است سالانه 80 هزار زنبوردار کشور از هشت میلیون کلنی، حدود 88 هزار تن عسل تولید می کنند.
انتهای خبر///
 
منبع؛ ایرنا


 

 
یادداشت  


گفتگو  

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

 استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است


گزارش  


جراید  



 
www.ostandnews.ir   تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری استاد نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است . پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز