خانه سیاسی بین الملل اقتصادی اجتماعی حوزه و دانشگاه علم و فناوری فرهنگ و هنر ورزشی یادداشت
 
«ایمان» و «امید» نرم‌افزار امام(ره) برای ایجاد ۳ تحول بزرگ       انقلاب به رهبری امام به الگویی برای آزادی خواهان جهان تبدیل شد       «کشف الاسرار» نشان دهنده اراده امام برای تشکیل حکومت اسلامی است       تشکیل ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه       آماده آموزش پروتکل‌های مرزی به مرزبانان افغانستانی هستیم       افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به ۲۸۸ نفر       AFC مچ فدراسیون فوتبال را گرفت/ جریمه میلیاردی برای مجوز حرفه‌ای!       چه کسی لوله‌های گازِ «نورداستریم» را منفجر کرد؟       بازتاب قهرمانی پرسپولیس در سایت AFC/ تاجگذاری در فصل باشکوه       معماری شگرف حرم رضوی را بشناسید       آزمایشگاه ارزیابی خدمات هوش مصنوعی تا پایان سال راه‌اندازی می شود       آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:ایران ۲ موضوع پادمانی را حل و فصل کرد       سلوک و مجاهدت شهدا با شیوه‌های خلاقانه و جذاب به نسل جوان منتقل شود       شرط افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها       معلمان بر اساس وظایفشان رتبه بندی نشده بودند/ جذب سالانه یازده هزار معلم پرورشی        گسترش روابط ایران و عمان به نفع هر دو کشور است       حمایت کم‌نظیر رهبری نقطه عطفی در دوره ۴ ساله مجلس یازدهم محسوب می‌شود/ مهار تورم، رشد تولید، تصویب برنامه هفتم و نهایی کردن طرح‌ها و لوایح؛ اولویت سال پایانی مجلس       مردانی: اساتید دانشگاه فرهنگیان جهادگر تبیین هستند/ دانشگاه فرهنگیان باید محور تحول باشد       ابلاغ مشوق‌های فرزندآوری در ۹۰ محور/ راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری را در بیمارستان نجمیه       راهکار سازمان سنجش به جای قطع اینترنت برای امنیت کنکور/ تشریح آزمون های هوشمند سال آینده      
 
آخرین اخبار  


اساتید و دانشگاه  


معرفی آثار اساتید  


 

1397/10/25 12:24:11 AM

در جریان روابط تجاری ایران و هند؛

پرداخت روپیه فرصتی برای تداوم و ارتقا همکاری‌های ایران و هند 

پرداخت پول حاصل از فروش نفت ایران به هند با روپیه می تواند فرصتی برای تداوم همکاری ها با شرکت ها و پالایشگاه های کوچک هندی و مشاکت متخصصین این کشور در توسعه حمل ونقل ریلی ایران در دوران پایان معافیت های آمریکا باشد.

پرداخت روپیه فرصتی برای تداوم و ارتقا همکاری‌های ایران و هند


به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری استاد نیوز؛ سفر سه روز وزیر امور خارجه کشورمان در صدر هیات بلند پایه سیاسی و اقتصادی به هند، امیدهایی درباره گشایش‌های اقتصادی ایران به وجود آورده است.
هند جزء هشت کشوری است که با کسب معافیت از سوی آمریکا کماکان خریداران نفت کشورمان محسوب می شود، ارائه این معافیت به دلیل جایگاه ویژه ایران در تأمین نیازهای انرژی این کشور بود.
در حال حاضر ایران سومین کشور بزرگ صادر کننده نفت به هند به شمار می‌رود و علی رغم فشارهای ایالات متحده مبنی بر قطع این رابطه تجاری، مقامات دهلی نو اعلام کرده‌اند به دلیل نیازهای داخلی امکان چنین مسأله برایشان وجود ندارد.
در جریان سفر ظریف به هند مقرر شد تا به دلیل موانع ایران در دسترسی به سوئیف، بهای نفت فروخته شده به این کشور با دلار محاسبه و با روپیه پرداخت شود. طبق آخرین آمار ایران از آوریل 2018 تا نوامبر حدود 11 میلیارد دلار به هند صادرات داشته که 90 درصد آن را نفت خام تشکیل داده است.
در همین حال براساس آمارهای گمرک ایران در سال 1396، هند بیش از دو میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده است که به جز برنج که بخش اعظم آن را تشکیل می دهد، کنجاله، الکترود ذغالی، گوشت گاو، چای سیاه، مکمل‌های دارویی، شکر، آهن، فولاد ممزوج نورد شده، جو و انواع دانه دیگر کالاهای وارداتی را تشکیل می دهند.

بندر چابهار فرصتی برای ادامه تجارت هند و ایران

بر این اساس تراز تجاری دو کشور به سود هندی‌ها است و حال با توجه به عدم بازگشت درآمد حاصل از فروش نفت به این کشور به ارز دلار، احتمال افزایش تأمین سایر نیازهای کشور از هند وجود دارد.
در این راستا مشارکت هند در توسعه بندر چابهار و از طرفی مستثنی شدن این منطقه توسط آمریکا از تحریم، می تواند فرصتی برای ارتقا سرعت پیشرفت کار باشد.
در این رابطه ظریف در ملاقات با مقامات دهلی نو تصریح کرد تهران برای فروش گاز ارزان قیمت به پیمانکاران هندی فعال در چابهار آماده گفتگو است. این مسأله می تواند از دو جهت به تسویه پول نفت ایران کمک کند. یکی در بحث پرداخت بهای گاز و دیگری استفاده از منابع مالی ایران در هند برای تأمین نیازهای نیروهای انسانی و صنعتی توسعه چابهار.
افزون براین، ابراهیم جمیلی رییس شورای مشترک بازرگانی ایران و هند، با اشاره به ضرورت امضا قرارداد تجارت ترجیحی میان دو کشور گفت: این توافق می‌تواند به افزایش صادرات ایران به هند کمک کند.
همچنین ابراهیم رحیم‌پور، معاون پیشین آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه معتقد است: امکن تبادل پول نفت به روپیه شرایط برای تکمیل پروژه ریل آهن چابهار-سرخس فراهم کرده و این مساله تنها نیازمند مدیریت وزارت راه است تا بتوان ضمن استفاده از تخصص هندی ها در این حوزه، پول نفت را نیز به بهترین شکل تسویه کرد.

تا چه زمانی می توان به ادامه خرید نفتی هند از ایران امیدوار بود؟

همان طور که اشاره شد، هند در سایه معافیت‌های آمریکا واردات نفتی خود از ایران را ادامه داد. در حال حاضر 18 درصد تولید نفت کشورمان به هند صادر می شود و در صورتی که در پایان مهلت 6 ماه، این معافیت تمدید نشود احتمال کاهش بیش از پیش درآمدهای نفتی وجود دارد. ضمن آنکه شاهد بودیم شرکت‌های بزرگ نفتی هند به دلیل ارتباطات و منافع متقابلی که با غرب دارند، پس از اعمال تحریم‌های آمریکا ایران را ترک کردند.
براین اساس از دیدگاه پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل شبه قاره، چشم انداز مثبتی نسبت به آینده این مناسبات وجود ندارد و برخلاف نظر مقامات وزارت خارجه ایران، هیچ قطعیتی از تمدید معافیت‌ها نیست.
علت این استدلال به دلیل توان کشورهایی مانند عراق، عربستان و روسیه در جبران کسری نفت ایران در بازار جهانی است. بنابراین با توجه به جایگاه برتر عربستان و عراق در میان کشورها وارد کنند نفت به هند، پالایشگاه‌های هندی می‌توانند کسری خود را با افزایش خرید از این دو کشور مرتفع سازند. نکته مهم آنکه برخلاف بیست سال گذشته تغییر فناوری پالایشگاه‌ها از مختصات نفت ایران به نفت دیگر کشورها و مناطق بسیار راحت و در کمترین زمان ممکن است.
اما پارامتری که می تواند تداوم همکاری دهلی نو را با تهران در حوزه نفت متاثر سازد، بحث منافع اقتصادی از بازار ایران است.
در شرایط کنونی و پس از بازگشت مجدد تحریم‌ها شرکت‌های غربی و همچنین برخی شرکت‌های بزرگ چینی و روسی از ترس جریمه‌های ایالات متحده از ایران خارج شدند. با این حال به نظر نمی رسد چینی‌ها و روس‌ها با توجه به تجربه خوبی که از حضور مسلم در ایران در دوره قبلی تحریم‌ها داشتند، مایل باشند به طور کل از این بازار 80 میلیونی دست بکشند.
در این میان شرکت‌های کوچک و غیردولتی هند و همچنین پالایشگاه‌هایی که مراوده‌ای با سیستم بین المللی و آمریکا ندارند می‌توانند برای حفظ همکاری‌ها و استفاده از شرایط موجود ایران، کماکان نفت کشورمان را خریداری کنند. این موضوع باعث می شود تا دهلی نو بدون رقبای غربی، منافع بلند مدت خود را در ایران تضمین کند که بدون شک در زمان رفع تحریم‌ها این مساله می تواند در عقد قراردادهای بزرگتر اثر بخش باشد.
در این میان فعالیت شرکت‌های کوچک هند اگرچه بر میزان درآمدهای ایران اثر منفی می‌گذارد اما می‌تواند روزنه ای برای تأمین نیازهای ضروری در حوزه مواد غذایی، دارویی و صنایع کشور باشد.
براین اساس انتظاری نیست که جایگزینی روپیه با دلار، کاری مشابه کانال مالی اروپا برای اقتصاد ایران انجام دهد؛ اما عاملی برای ایجاد انگیزه در بین پیمانکاران، شرکت‎ها و پالایشگاه‌های کوچک و متوسط هند خواهد بود تا با اطمینان از دریافت پول خدماتشان از درآمد صادرات نفتی که در شعبه‌های هندی بانک‌های ایرانی ذخیره می‌شود، کار با کشورمان را ادامه دهند.

تحلیل؛ زهرا سادات حسینی
 
انتهای خبر///
 
 
 


 

 
یادداشت  


گفتگو  

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

 استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است


گزارش  


جراید  



 
www.ostandnews.ir   تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری استاد نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است . پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز