خانه سیاسی بین الملل اقتصادی اجتماعی حوزه و دانشگاه علم و فناوری فرهنگ و هنر ورزشی یادداشت
 
«ایمان» و «امید» نرم‌افزار امام(ره) برای ایجاد ۳ تحول بزرگ       انقلاب به رهبری امام به الگویی برای آزادی خواهان جهان تبدیل شد       «کشف الاسرار» نشان دهنده اراده امام برای تشکیل حکومت اسلامی است       تشکیل ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه       آماده آموزش پروتکل‌های مرزی به مرزبانان افغانستانی هستیم       افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به ۲۸۸ نفر       AFC مچ فدراسیون فوتبال را گرفت/ جریمه میلیاردی برای مجوز حرفه‌ای!       چه کسی لوله‌های گازِ «نورداستریم» را منفجر کرد؟       بازتاب قهرمانی پرسپولیس در سایت AFC/ تاجگذاری در فصل باشکوه       معماری شگرف حرم رضوی را بشناسید       آزمایشگاه ارزیابی خدمات هوش مصنوعی تا پایان سال راه‌اندازی می شود       آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:ایران ۲ موضوع پادمانی را حل و فصل کرد       سلوک و مجاهدت شهدا با شیوه‌های خلاقانه و جذاب به نسل جوان منتقل شود       شرط افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها       معلمان بر اساس وظایفشان رتبه بندی نشده بودند/ جذب سالانه یازده هزار معلم پرورشی        گسترش روابط ایران و عمان به نفع هر دو کشور است       حمایت کم‌نظیر رهبری نقطه عطفی در دوره ۴ ساله مجلس یازدهم محسوب می‌شود/ مهار تورم، رشد تولید، تصویب برنامه هفتم و نهایی کردن طرح‌ها و لوایح؛ اولویت سال پایانی مجلس       مردانی: اساتید دانشگاه فرهنگیان جهادگر تبیین هستند/ دانشگاه فرهنگیان باید محور تحول باشد       ابلاغ مشوق‌های فرزندآوری در ۹۰ محور/ راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری را در بیمارستان نجمیه       راهکار سازمان سنجش به جای قطع اینترنت برای امنیت کنکور/ تشریح آزمون های هوشمند سال آینده      
 
آخرین اخبار  


اساتید و دانشگاه  


معرفی آثار اساتید  


 

1399/01/18 11:48:12 AM

ما را به خیر آمریکا امیدی نیست شر مَرسانند 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مردم ایران فریب‌های آمریکا را می‌شناسند و امیدی هم به کمک آمریکا ندارند و لازم است بگوییم ما را به خیر آنها امید نیست فقط شر مرسانند.

ما را به خیر آمریکا امیدی نیست شر مَرسانند


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی استادنیوز؛ سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نخستین نشست خبری خود در سال ۱۳۹۹، اظهار داشت: دو روز آینده روز ملی فناوری هسته‌ای است که جا دارد از همه دانشمندان هسته‌ای یاد کنیم و شهدایی که در این راه تقدیم انقلاب و ایران کردیم و امیدواریم این فناوری ملی و بومی با صلابت و قدرت روز به روز بالنده‌تر شود و در خدمت صلح و رفاه مردم باشد.

وی افزود: امروز بحث کرونا مهم‌ترین بحث جهان است و من ابراز همدردی جهانی می‌کنم با بیش از ۲۰۰ کشوری که درگیر این ویروس هستند. آمارها در آمریکا و کشورهای اروپایی رو به رشد است و من با همه خانواده‌ها و ملت و دولت‌ها ابراز همدردی می‌کنم. ایرانی‌ها نشان داده‌اند که ملتی قدردان هستند و ما اعتقاد داریم بنی آدم اعضای یک پیکرند و قطعا در این شرایط ملت ایران از رنج کسی خوشحال نیست اگرچه برخی کشورها خواستند از این مساله سوءاستفاده کنند؛ اما ملت ایران اینچنین نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: جا دارد اشاره‌ای مجدد به کمک‌هایی کنم که ملت و دولت ایران از سوی بیش از ۳۰ کشور و نهاد دریافت کرد. ایرانی‌های مقیم خارج هم زحمات زیادی کشیدند و کمک‌های زیادی را ارسال کردند. این ویروس باعث شد یک همبستگی جهانی شکل بگیرد و در کشور ما هم ضمن اینکه همبستگی بین اقشار مختلف ایجاد شد، افراد مختلفی اقدام به ایجاد کمپین‌های بین‌المللی کردند و بعد انسانی تحریم‌ها را برجسته کردند که جا دارد از این کمپین‌ها قدردانی کنم.

وی در پاسخ به این سوال که برخی افراد در ایالات متحده خواهان تعلیق تحریم‌های ایران شده‌اند اما دولت ایالات متحده به این درخواست‌ها توجهی ندارد، گفت: ما همواره شاهد اظهارات متفاوت از مسئولان آمریکا هستیم که گاهی انسان فکر می‌کند حاکمیت آمریکا یکپارچه نیست. آنچه برای ما مهم است این است که این تحریم‌ها ظالمانه است و ما به گوش دنیا رسانده‌ایم که این تحریم‌ها غیرقانونی و ظالمانه است که نباید مانع کمک‌رسانی به مردم ایران شوند و اجازه دهند ایران بتواند اقلام دارویی خود را به سهولت خریداری کند. ما از همه کشورهای دنیا می‌خواهیم به این تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه وقعی ننهند و گوش به قلدری آمریکایی‌ها ندهند.

موسوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از آغاز شیوع کرونا در ایران و درخواست برخی نهادها و سازمان‌ها و همچنین رهبران کشورها از ایالات متحده برای تعلیق تحریم‌ها علیه کشورمان؛ شاهد اظهاراتی خلاف واقع از مسئولان کاخ سفید مبنی بر عدم تحریم دارو و تجهیزات پزشکی بودیم؛ در آخرین اظهارنظر اما رئیس‌جمهور ایالات متحده اعلام کرده که ایران درخواستی برای تعلیق تحریم‌های خود به این کشور ارائه نداده است؛ موضع وزارت امور خارجه مشخصا در خصوص این اظهارات چیست؟ آیا اساسا ایران باید مستقیما از آمریکا برای تعلیق تحریم‌ها درخواست کند، تصریح کرد: ما به طور رسمی از سوی رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه درخواست خود را اعلام کرده‌ایم و گفته‌ایم که این تحریم‌ها را نمی‌پذیریم و آقای ظریف هم به دبیرکل سازمان ملل در این رابطه نامه نوشته‌اند و دیوان بین‌المللی دادگستری هم رای داده که ایالات متحده باید تحریم‌ها را بردارد اما با خوی قلدری آمریکا همه این درخواست‌ها نادیده گرفته شده است. مردم ایران این فریب‌ها را می‌شناسند و امیدی هم به کمک آمریکا ندارند و لازم است بگوییم ما را به خیر آنها امید نیست فقط شر مرسانند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که درخواست ایران از سایر کشورها برای کمک به ایران برای مبارزه با شیوع کرونا چیست، گفت: کمترین توقع ما از جامعه جهانی و کشورهایی که ادعای تمدن دارند این است که به تحریم‌هایی که یک قلدر وضع کرده و قطعنامه ۲۲۳۱ همه دنیا را موظف کرده کار تجاری با ایران را تسهیل کنند را مبنا قرار دهند. امروز که همه دنیا در شرایط کرونایی قرار دارند و همه دنیا نیازمند همراهی و همکاری هستند باید به ایران کمک شود تا حداقل به منابع خود برای خرید دارو و تجهیزات دست پیدا کند.

موسوی درباره اولین تبادل انجام شده براساس اینستکس گفت: همانطور که بارها گفته‌ایم، اینستکس مقدمه‌ای است که کشورهای اروپایی به سایر تعهدات خود عمل کنند. این سازوکار فی النفسه انجام تعهد نیست. آنها اینستکس را راه‌اندازی کردند تا تعهدات ۱۱ گانه خود را اجرا کنند. در واقع اینستکس بستر است اما یکسال طول کشید.

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها اخیرا تراکنشی چند صد هزار یورویی انجام دادند که کالاهای دارویی و تجهیزات پزشکی بوده است، اظهار داشت: انتظار جمهوری اسلامی ایران آن است که سایر تعهدات انجام شده و مبادلات و ارتباطات هم می‌تواند از طریق اینستکس باشد. ما این راه‌اندازی را به فال نیک می‌گیریم اما این همه تعهد اروپایی‌ها نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص میزان نیاز کشور به کمک‌های خارجی گفت: لازم است توضیح دهم که ما ضمن اینکه تحریم هستیم و علیرغم ادعای آمریکایی‌ها حتی برای خرید تجهیزات پزشکی هم دچار مشکل شده‌ایم اما ما سالیان سال است که با تحریم زندگی کرده‌ایم و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری هیچگاه منتظر رفع تحریم‌ها نبودیم و اقتصاد ما درون‌زا است اما اگر بتوانیم از منابع خارجی خود استفاده کنیم بر توان ما افزوده خواهد شد.

وی در خصوص بستری برخی اتباع خارجی در ایران و طریقه بازگشت آنها به کشور خود گفت: دو دسته خارجی‌ها در ایران دچار این بیماری شده‌اند که برخی با قصد توریستی و زیارتی وارد ایران شده بودند که طبیعی است به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و گروه دوم خارجی‌های مقیم هستند مثل اتباع کشور افغانستان که اگر مراجعه کنند به بیمارستان پزشکان ما بدون هیچگونه تبعیضی آنها را معالجه می‌کنند. آنها که به کشور سفر کرده بودند بعد از درمان به کشور خود بازگشته‌اند. البته برخی کشورها در این رابطه همکاری نکردند و حاضر به پذیرش اتباع سالم خود هم نبودند که با برخی همچنان دچار مشکل هستیم و البته اتباع کشور خودمان هم بنا به درخواست خود به کشور بازگشتند. همچنین لازم است بگویم درمان کرونا در کشور ما رایگان است و اطلاع دارم هرکسی برای کرونا مراجعه کرده از این امکان برخوردار بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با ایجاد همگرایی بین کشورهای همسایه ایران در مقابله با شیوع کرونا حتی کشورهایی مانند امارات که پیش‌تر روابط سردی با ایران داشته‌اند، گفت: برقراری تماس‌ها باعث شده حتی در بعد سیاسی هم کمی عقلانیت در روابط حاکم شود که نسبت به کمک‌های ارسالی آنها قدردانی می‌کنیم. این تعاملات ایجاد شده و ادامه دارد. ما همچنان ابراز امیدواری می‌کنیم که در دنیای پساکرونا دولت‌ها و ملت‌های منطقه ما هم به فکر وادار شوند که برای غلبه بر همه ویروس‌ها شامل ویروس خشونت و افراط‌گرایی هم می‌توانیم با هم همکاری داشته باشیم.

موسوی در خصوص پیگیری‌های وزارت امور خارجه برای بازگرداندن دانشجویان مقیم خارج از کشور گفت: پس از این موضوعات و تقاضاهایی که ارسال شد؛ طی تدابیر خاصی اقداماتی صورت گرفت و برای مثال دانشجویان حاضر در ووهان چین به کشور بازگشتند. امروز بیشترین آمار درخواست مربوط به کشور ایتالیا است که مکاتباتی با دولت این کشور انجام شده و توافق‌هایی صورت گرفته است که منتظر اقدامات بهداشتی هستیم تا در زمان اعلام مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا برای بازگرداندن این افراد اقدام کنیم.

وی همچنین در رابطه با تاخیر ایران در اعلام موضع در خصوص انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و نارضایتی دولت این کشور از عدم حضور ایران در مراسم تحلیف محمداشرف غنی و همچنین اخراج دو دیپلمات از سوی دو کشور گفت: ما همیشه روابط خوبی با افغانستان داشته‌ایم و به دلیل همسایگی لاجرم باید بتوانیم با یکدیگر کار کنیم و آرزوی ایران همواره افغانستانی باثبات بوده است و به همین دلیل هم نسبت به اتفاقاتی که در زمان انتخابات رخ داد ابراز نگرانی کردیم. ما به تلاش خود در ایجاد صلح و ثبات در کشور دوست خود ادامه می‌دهیم و افزایش و کاهش تعداد دیپلمات‌ها عرف است و من تعاریف مطرح شده در این خصوص را تایید نمی‌کنم.

انتهای پیام///
منبع؛ ایسکانیوز


 

 
یادداشت  


گفتگو  

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

 استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است


گزارش  


جراید  



 
www.ostandnews.ir   تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری استاد نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است . پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز