خانه سیاسی بین الملل اقتصادی اجتماعی حوزه و دانشگاه علم و فناوری فرهنگ و هنر ورزشی یادداشت
 
«ایمان» و «امید» نرم‌افزار امام(ره) برای ایجاد ۳ تحول بزرگ       انقلاب به رهبری امام به الگویی برای آزادی خواهان جهان تبدیل شد       «کشف الاسرار» نشان دهنده اراده امام برای تشکیل حکومت اسلامی است       تشکیل ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه       آماده آموزش پروتکل‌های مرزی به مرزبانان افغانستانی هستیم       افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به ۲۸۸ نفر       AFC مچ فدراسیون فوتبال را گرفت/ جریمه میلیاردی برای مجوز حرفه‌ای!       چه کسی لوله‌های گازِ «نورداستریم» را منفجر کرد؟       بازتاب قهرمانی پرسپولیس در سایت AFC/ تاجگذاری در فصل باشکوه       معماری شگرف حرم رضوی را بشناسید       آزمایشگاه ارزیابی خدمات هوش مصنوعی تا پایان سال راه‌اندازی می شود       آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:ایران ۲ موضوع پادمانی را حل و فصل کرد       سلوک و مجاهدت شهدا با شیوه‌های خلاقانه و جذاب به نسل جوان منتقل شود       شرط افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها       معلمان بر اساس وظایفشان رتبه بندی نشده بودند/ جذب سالانه یازده هزار معلم پرورشی        گسترش روابط ایران و عمان به نفع هر دو کشور است       حمایت کم‌نظیر رهبری نقطه عطفی در دوره ۴ ساله مجلس یازدهم محسوب می‌شود/ مهار تورم، رشد تولید، تصویب برنامه هفتم و نهایی کردن طرح‌ها و لوایح؛ اولویت سال پایانی مجلس       مردانی: اساتید دانشگاه فرهنگیان جهادگر تبیین هستند/ دانشگاه فرهنگیان باید محور تحول باشد       ابلاغ مشوق‌های فرزندآوری در ۹۰ محور/ راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری را در بیمارستان نجمیه       راهکار سازمان سنجش به جای قطع اینترنت برای امنیت کنکور/ تشریح آزمون های هوشمند سال آینده      
 
آخرین اخبار  


اساتید و دانشگاه  


معرفی آثار اساتید  


 

1398/08/14 12:44:04 AM

«استادنیوز» چالش‌های آموزش پیش دبستانی را بررسی کرد:

توسعه کشورها در گرو سرمایه‌گذاری در آموزش کودکان است/ آموزش‌ پیش از مدرسه در ایران كیفیت ندارد 

کشورها برای دستیابی به توسعه، باید 5 درصد از درآمد تولید ناخالص ملی خود را صرف دوره کودکی کنند. به ازای هر هزار تومان سرمایه‌گذاری برای دوران کودکی 16 برابر بازگشت سرمایه اتفاق می افتد و این موضوع نشان دهنده آن است که آموزش در دوران کودکی، حتی از جنبه اقتصادی نیز مهم است.

توسعه کشورها در گرو سرمایه‌گذاری در آموزش کودکان است/ آموزش‌ پیش از مدرسه در ایران كیفیت ندارد


پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز؛ شخصیت افراد در دوران کودکی شکل می‌گیرد. بررسی سیستم های آموزشی جهان در رابطه با آموزش پیش از دبستان بیانگر آن است که این آموزش ها به چند مرحله تقسیم می شود. نخستین مرحله، آماده سازی برای پذیرش موضوعی به نام آموزش و نیز پذیرش فضایی به نام مدرسه و اجتماعی شدن کودکان است.

نوع آموزش در فضای پیش از دبستان با آموزش دوران مدرسه متفاوت است. یعنی در این بخش آموزش ارتباط گیری با همسالان و برقراری ارتباط با فرد آموزش دهنده مطرح است. بحث بعدی ورود به فضای نقاشی و رنگ آمیزی و نیز آماده سازی برای هوش فنی و هوش نظری کودکان است.

به گفته کارشناسان، به ازای هر هزار تومان سرمایه‌گذاری برای دوران کودکی 16 برابر بازگشت سرمایه اتفاق می افتد و این موضوع نشان دهنده آن است که آموزش در دوران کودکی، حتی از جنبه اقتصادی نیز مهم است.

تجربه سایر کشورهایی نیز که در زمینه آموزش کودکان سرمایه گذاری کرده اند، نشان می دهد که آنها به موفقیت دست یافته اند. طبق تئوری پروفسور هرثمن برنده نوبل اقتصاد، کشورها برای دستیابی به توسعه، باید 5 درصد از درآمد تولید ناخالص ملی خود را صرف دوره کودکی کنند. بر همین اساس در حال حاضر کشورهای اسکاندیناوی تا 4 درصد در این بخش هزینه می‌کنند. البته این هزینه فقط حوزه آموزش را شامل نمی شود؛ بلکه همه خدماتی را در برمی گیرد که صرف یک کودک خردسال می‌شود.

در کشور ژاپن نیز برای حل مسائل و گرفتاری هایی که بعد از بمباران به وجود آمد، مسئولان این کشور برای اینکه بتوانند امور کشور خود را پیش ببرند، راه حل این مسائل را در زمینه سرمایه گذاری در بخش آموزش مقطع ابتدایی پیدا کردند. درنتیجه این سیاست گذاری بود که به موفقیت دست یافتند.

به گزارش «استادنیوز» با توجه به موارد فوق، می توان گفت که آموزش پیش از مدرسه یک مسئله اساسی است و بدیهی است که هر کشوری برای حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه، باید از دوران کودکی روی آموزش و پرورش نیروهای انسانی خود سرمایه گذاری کند.

بنابراین در کشور ما نیز وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی این موضوع باید بر روی سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی به ویژه در مقاطع ابتدایی و پیش دبستانی توجه و تمرکز کند تا خروجی مثبت و اثرگذار آن را شاهد باشیم.

این همان موضوعی است که رخساره فضلی، مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش نیز به آن تاکید می کند و با بیان اینکه مهمترین چالش در حوزه پیش دبستانی موضوع كیفیت آموزش است؛ می گوید: «دوره پیش‌ دبستانی در اسناد بالادستی امری حاکمیتی است. مهمترین چالش فعلی ما این است که در نظام کلان، کودکان را باور نکرده‌ایم. باور نداریم اگر می‌خواهیم توسعه رخ دهد راهی جز توجه به کودکان و سرمایه‌گذاری برروی آموزش آنها نداریم.»

به گفته وی «دومین چالش این است که هرچند دستگاه‌های مختلف هر یک مسئولیتی دارند و کار خود را انجام می‌دهند؛ اما هماهنگی و یکپارچگی میان دستگاه‌ها از جمله وزارت ارشاد، شهرداری، سازمان بسیج، سازمان تبلیغات، وزارت رفاه، بهزیستی و آموزش و پرورش در این باره وجود ندارد.»

بر اساس این گزارش، آنچه امروز در فضای آموزش پیش از دبستان مشاهده می کنیم و صاحب نظران هم درخصوص آن اتفاق نظر دارند، این است که فضای آموزش در دوره پیش دبستانی کشور جامع و کامل نیست و سیاست های دولت در بخش آموزش پیش از مدرسه دارای اشکال است. یعنی کودکان درگیر مباحثی هستند که شبیه به دوره دبستان و یا مشابه مهد کودک است، تا اینکه آموزش های پیش از دبستان را دربربگیرد.

بنابراین لازمه آموزش پیش از دبستان، داشتن مربیان کارآزموده، متبحر، توانمند و متخصص در این زمینه است. یعنی مربی کودکان باید دوران آموزشی خاصی را سپری کرده باشد تا بتواند با کودکانی ارتباط بگیرد که این کودکان در نخستین مرحله اجتماعی شدن قرار دارند.

به گزارش «استادنیوز» آموزش ها باید مطابق با نیازهای نوآموزان توسط مربیان ارائه شود. یكی از مهمترین مولفه ها برای كیفیت بخشی به آموزش در دوران پیش دبستانی توجه به تفاوت های فردی كودكان است كه برای تحقق این مهم نیاز به نیروی های آموزش دیده است تا بتوانند بستری مناسب برای آموزش نوآموزان فراهم كنند.  

جهت تدوین این آموزش ها همه دستگاه های فرهنگی و آموزشی باید با هم همکاری کنند و در این بخش باید فرهنگ سازی انجام شود. ضمن اینکه لازم است در قانون و در برنامه‌ریزی بودجه، جایگاهی برای تربیت مربیان و آموزش کودکان دیده شود. اما تاکنون به علت کمبود اعتبار دولت نتوانسته اقدامات اجرایی گسترده و اثربخشی در این حوزه انجام دهد.
 
 انتهای خبر///
هانیه نعیمی
 


 

 
یادداشت  


گفتگو  

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

 استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است


گزارش  


جراید  



 
www.ostandnews.ir   تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری استاد نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است . پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز