خانه سیاسی بین الملل اقتصادی اجتماعی حوزه و دانشگاه علم و فناوری فرهنگ و هنر ورزشی یادداشت
 
«ایمان» و «امید» نرم‌افزار امام(ره) برای ایجاد ۳ تحول بزرگ       انقلاب به رهبری امام به الگویی برای آزادی خواهان جهان تبدیل شد       «کشف الاسرار» نشان دهنده اراده امام برای تشکیل حکومت اسلامی است       تشکیل ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه       آماده آموزش پروتکل‌های مرزی به مرزبانان افغانستانی هستیم       افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به ۲۸۸ نفر       AFC مچ فدراسیون فوتبال را گرفت/ جریمه میلیاردی برای مجوز حرفه‌ای!       چه کسی لوله‌های گازِ «نورداستریم» را منفجر کرد؟       بازتاب قهرمانی پرسپولیس در سایت AFC/ تاجگذاری در فصل باشکوه       معماری شگرف حرم رضوی را بشناسید       آزمایشگاه ارزیابی خدمات هوش مصنوعی تا پایان سال راه‌اندازی می شود       آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:ایران ۲ موضوع پادمانی را حل و فصل کرد       سلوک و مجاهدت شهدا با شیوه‌های خلاقانه و جذاب به نسل جوان منتقل شود       شرط افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها       معلمان بر اساس وظایفشان رتبه بندی نشده بودند/ جذب سالانه یازده هزار معلم پرورشی        گسترش روابط ایران و عمان به نفع هر دو کشور است       حمایت کم‌نظیر رهبری نقطه عطفی در دوره ۴ ساله مجلس یازدهم محسوب می‌شود/ مهار تورم، رشد تولید، تصویب برنامه هفتم و نهایی کردن طرح‌ها و لوایح؛ اولویت سال پایانی مجلس       مردانی: اساتید دانشگاه فرهنگیان جهادگر تبیین هستند/ دانشگاه فرهنگیان باید محور تحول باشد       ابلاغ مشوق‌های فرزندآوری در ۹۰ محور/ راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری را در بیمارستان نجمیه       راهکار سازمان سنجش به جای قطع اینترنت برای امنیت کنکور/ تشریح آزمون های هوشمند سال آینده      
 
آخرین اخبار  


اساتید و دانشگاه  


معرفی آثار اساتید  


 

1398/07/01 10:24:31 PM

مشاور حقوقی و سرمایه گذاری املاک و مستغلات در گفت‌وگو با «استادنیوز»:

سیاست‌های مقطعی اثرگذاری مثبتی در بازار مسکن ندارد 

دکتر محمود حقیقت طلب، مشاور حقوقی و سرمایه گذاری املاک و مستغلات و مدرس مدعو دانشگاه های کشور، بر این باور است که تاکنون دولت ها در بخش تولید مسکن و ساختمان سیاست های غلط و اشتباهی را در پیش گرفته اند.

سیاست‌های مقطعی اثرگذاری مثبتی در بازار مسکن ندارد


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز، دکتر محمود حقیقت طلب، مشاور حقوقی و سرمایه گذاری املاک و مستغلات و مدرس مدعو دانشگاه های کشور، بر این باور است که تاکنون دولت ها در بخش تولید مسکن و ساختمان سیاست های غلط و اشتباهی را در پیش گرفته اند. مشروح گفت و گوی با ما این کارشناس و تحلیلگر بازار مسکن را در ادامه این مطلب می خوانید:
 
آقای دکتر حقیقت طلب، سیاست های دولت در رابطه با تولید مسکن برای اقشار کم درآمد را که در قالب طرح اقدام ملی مسکن مطرح شده است، چطور ارزیابی می کنید؟

طبق تحقیقات انجام شده و اطلاعات به دست آمده، وقتی طرح های جدید دولت درخصوص تولید مسکن را با مسکن مهر به عنوان یک پروژه شکست خورده ملاحظه می کنیم، می بینیم که درواقع این قبیل سیاست ها از نوع سیاست‌های قطره ای یا مقطعی است و یا صرفا به منظور تبلیغات اجرا می شود و تاثیر چندان مثبتی در بازار مسکن به دنبال ندارد.

به طور نمونه پروژه شکست خورده مسکن مهر نه تنها تاثیر مثبتی در جهت کاهش قیمت ها و یا افزایش ساخت و سازها و تولید مسکن نداشت؛ بلکه به رقیب بخش خصوصی تبدیل شد و اخیرا هم در حال افزایش قیمت است؛ در حالی که از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.

در حال حاضر نیز مسئولان فعلی مجددا همان اشتباهی را مرتکب می شوند که در دولت های نهم و دهم نسبت به آنها منتقد بودند.
 
چه ایراداتی به این طرح وارد است که نمی تواند جوابگوی نیاز مسکن باشد؟

مسئله اول این است که با ساخت چند هزار واحد مسکونی اتفاق خاصی در بازار مسکن نمی افتد و تاثیر خاصی بر این بازار ندارد. از طرف دیگر به دلیل اینکه این واحدها با کیفیت نامناسب و در طولانی مدت ساخته می شوند، درنهایت با توجه به رکود تورمی و وضعیت اقتصادی موجود به لحاظ بالا بودن نرخ تورم، گروه‌های هدف گم می شوند و مخاطبان این واحدها به گروه های دیگری تبدیل می شوند.

اشتباه دیگر دولت آن است که متاسفانه دولت به دنبال آن است که خود این واحدها را بسازد و یا شنیده شده که قرار است بخشی از این واحدها را برای ساخت و ساز به وزارت دفاع واگذار کنند. یعنی دقیقا همان اشتباهات قبلی را تکرار می کنند و مشخص نیست که به چه دلیل اصرار به تکرار اشتباهات دیگران دارند.

بنابراین انتقادات نسبت به تعداد و کیفیت ساخت و سازها وجود دارد و ظاهرا باز هم یک چاه ویل و فروپاشی صنف پیمانکارانی قابل پیش بینی است که در مسکن مهر نابود شدند و دستاورد دیگری وجود ندارد.
 
در حال حاضر وضعیت بازار مسکن را با توجه به شرایط اقتصادی موجود چگونه ارزیابی می کنید؟

اولا برخلاف برخی رسانه ها که به مردم اعلام می کنند در بازار مسکن رکود وجود دارد؛ چنین نیست و درواقع رکود تورمی در بازار حاکم است.

دوما آمار رسانه‌ها حاکی از بهبود وضعیت اقتصادی کشور است. اما سوال این است که این موضوع بر اساس کدام برنامه و کدام شاخص اقتصادی عنوان می شود؟ آیا وضعیت بخش تولید ما بهبود یافته و از این بخش حمایت شده است؟ آیا قوانین تغییر پیدا کرده و قوانینی درجهت حمایت از تولیدکنندگان وضع شده است؟ آیا قوانین متناقضی که دست و پای بسیاری از تولیدکنندگان مخصوصا در صنعت ساختمان را گرفته، تغییر یافته و اصلاح شده است؟

از طرف دیگر تصور من این است که با توجه به نیاز دولت به ارز، هم اکنون دولت شرایط را به نحوی مدیریت می کند که ارز خانگی را به دست بیاورد و بعد ناگهان مانند سال 97 ما شاهد یک ابرتورم در تمامی بازارهای سرمایه خواهیم بود. چرا که دولت آمار واقعی از بدهی های خود را پنهان می کند. دولت آماری را می سازد و به جامعه انعکاس می دهد. این در حالی است که هیچ کارشناسی که دانش و تحقیقات لازم را در این بخش دارد، برنامه های فعلی دولت را تایید نمی کند.

بر این اساس، با توجه به تحقیقات و مطالعات و نظارتی که بر سطح کشور به عنوان محقق و مدرس دارم، متاسفانه آنچه می بینم بروز ابرتورم است. دولت در پی آن است که به طور مقطعی جو روانی ایجاد کند و نتیجه آن طبعا نتیجه مثبتی نخواهد بود.
 
در چنین شرایطی چه راهکار پیشنهادی را می توانید ارائه کنید؟

بهترین راهکار اعتماد به بخش خصوصی و محترم شمردن حقوق بخش خصوصی و برنامه ریزی دقیق در بخش مسکن است. بخش خصوصی باید در این برنامه ریزی حضور داشته باشند. نه اینکه وزارت دفاع به عنوان وزارتخانه ای که مسئولیت امنیت کشور را برعهده دارد، وارد حوزه ساخت و ساز و پیمانکاری شود. این روند اشتباه است و متاسفانه همین سیاست ها اقتصاد ما را به این نقطه رسانده است.

هر دولتی که روی کار می آید، منتقد طرح های شکست خورده دولت قبلی است. بنابراین ما راهی به جز در پیش گرفتن سیاست های تولیدمحور و سیاست های تشویقی برای تولیدکنندگان مسکن و انبوه سازان نداریم.

متاسفانه دولت با کمبود بودجه مواجه است و به همین دلیل طرح های تفصیلی در تهران و سایر شهرها دست می خورد و نهادهای متولی با فروش اراضی و املاک و تراکم فروشی، در طرح های تفصیلی دست می برند. تا زمانی که این سیاست های غلط اصلاح نشود، هر دولت دیگری که روی کار بیاید، همین وضعیت ادامه خواهد داشت.
 
انتهای گزارش///
هانیه نعیمی


 

 
یادداشت  


گفتگو  

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

 استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است


گزارش  


جراید  



 
www.ostandnews.ir   تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری استاد نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است . پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز