خانه سیاسی بین الملل اقتصادی اجتماعی حوزه و دانشگاه علم و فناوری فرهنگ و هنر ورزشی یادداشت
 
«ایمان» و «امید» نرم‌افزار امام(ره) برای ایجاد ۳ تحول بزرگ       انقلاب به رهبری امام به الگویی برای آزادی خواهان جهان تبدیل شد       «کشف الاسرار» نشان دهنده اراده امام برای تشکیل حکومت اسلامی است       تشکیل ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه       آماده آموزش پروتکل‌های مرزی به مرزبانان افغانستانی هستیم       افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به ۲۸۸ نفر       AFC مچ فدراسیون فوتبال را گرفت/ جریمه میلیاردی برای مجوز حرفه‌ای!       چه کسی لوله‌های گازِ «نورداستریم» را منفجر کرد؟       بازتاب قهرمانی پرسپولیس در سایت AFC/ تاجگذاری در فصل باشکوه       معماری شگرف حرم رضوی را بشناسید       آزمایشگاه ارزیابی خدمات هوش مصنوعی تا پایان سال راه‌اندازی می شود       آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:ایران ۲ موضوع پادمانی را حل و فصل کرد       سلوک و مجاهدت شهدا با شیوه‌های خلاقانه و جذاب به نسل جوان منتقل شود       شرط افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها       معلمان بر اساس وظایفشان رتبه بندی نشده بودند/ جذب سالانه یازده هزار معلم پرورشی        گسترش روابط ایران و عمان به نفع هر دو کشور است       حمایت کم‌نظیر رهبری نقطه عطفی در دوره ۴ ساله مجلس یازدهم محسوب می‌شود/ مهار تورم، رشد تولید، تصویب برنامه هفتم و نهایی کردن طرح‌ها و لوایح؛ اولویت سال پایانی مجلس       مردانی: اساتید دانشگاه فرهنگیان جهادگر تبیین هستند/ دانشگاه فرهنگیان باید محور تحول باشد       ابلاغ مشوق‌های فرزندآوری در ۹۰ محور/ راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری را در بیمارستان نجمیه       راهکار سازمان سنجش به جای قطع اینترنت برای امنیت کنکور/ تشریح آزمون های هوشمند سال آینده      
 
آخرین اخبار  


اساتید و دانشگاه  


معرفی آثار اساتید  


 

1398/05/30 4:47:35 AM

زیست مجازی، ژست‌های شبیه هم و عادت‌هایی که تغییر می‌کنند 

شام نمی‌خوریم که لذت ببریم یا از با هم بودن‌مان لذت نمی‌بریم؛ بلکه وقتی دور هم جمع می‌شویم برای این است که بتوانیم خوراکی برای شبکه اجتماعی خود فراهم کنیم. در واقع این شبکه اجتماعی است که به ما می‌گوید چگونه زندگی کنیم.

زیست مجازی، ژست‌های شبیه هم و عادت‌هایی که تغییر می‌کنند


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی استادنیوز، وقتی حرف از فضای مجازی می‌شود، ذهن‌ها به سمت صفحات افراد مختلف و حضور آنها در این بستر کشیده می‌شود. اما بهتر است دقیق حرف بزنیم و از عبارات کلی مانند «فضای مجازی» استفاده نکنیم. وقتی حرف از فضای مجازی می‌شود پیکان سخن به سمت بسترهایی مانند «اینستاگرام» و دیگر بسترهای مجازی است که در کنار متن، عکس در آنها محوریت دارد. به همین خاطر در این مطلب وقتی از زیست مجازی حرف می‌زنیم با نگاهی به اینستاگرام نکاتی مطرح می‌کنیم.امروز کمتر کنش و فعالیتی از زندگی افراد هست که در بستر شبکه اجتماعی خودنمایی نکند؛ جدیدترین مدل مو، آخرین کتابی که خواندم، دیشب شام کجا خوردم و ... اتفاقاتی است که در مرور صفحات افراد در شبکه‌های اجتماعی که بسامد آن در اینستاگرام بیشتر است، به چشم می‌آید. رفتارهایی که در واقع خودنمایی و فضل‌فروشی است و هرکسی برای حضورش در بستر فضای مجازی سبکی را گزینش کرده است.

از آنجا که عکس محور زیست مجازی است، کمتر می‌بینیم که بسترهایی که محور متنی دارند محل بروز و ظهور این نوع از مخاطبان باشد.

یکی از آفت‌هایی که در این موقعیت شاهد هستیم شبیه شدن افراد به هم است. در مرور صفحات شاهد این هستیم که افراد حتی در ژست گرفتن برای تهیه یک عکس نیز خلاقیتی ندارند و شبیه به هم ژست می‌گیرند. این بسترها در واقع به عنوان تسهیل‌گران یکسان‌سازی وارد عرصه شده‌اند و کاربران نیز آگاهانه یا ناآگاهانه در این زمین حضور فعال دارند.

یکی از ایراداتی که برای شبکه‌های اجتماعی باید برشمرد این است که خلوت و تنهایی را از افراد گرفته است. امروز انسان‌ها هیچ لحظه یا موقعیتی را برای خود حفظ نمی‌کنند، بلکه در بستر شبکه اجتماعی آن را با دیگران به اشتراک می‌گذارند. حتی مذهبی‌ها در لحظات نابی مانند زیارت و مناجات سعی می‌‌کنند خود را منتشر کنند و در واقع شکلی از زیست مجازی را برای خود انتخاب کنند.

به عبارت بهتر، زیست واقعی انسان امروز متاثر از فضای مجازی است و مخاطبان در آن سعی می‌کنند تصویری خودخواسته را به مخاطبان خود نشان دهند. نیک اگر بنگریم زیست مجازی افراد در این بستر مطابق با واقعیت نیست بلکه برشی رنگ و لعاب‌دار و برجسته شده از زندگی فرد است که در این محیط‌ها تکثیر می‌شود و می‌تواند زمینه انحراف افکار را فراهم کند. در حالی که زندگی را باید به فیلمی تشبیه کرد که بخش‌های مختلفی دارد ولی زیست مجازی برشی گزینش شده از این فیلم است که به افراد نشان داده می‌شود و گویای تمام زندگی افراد نیست.

زیست مجازی می‌تواند زمینه ساخت فرهنگ‌های نادرست و حتی مغایر با فرهنگ‌های بومی را فراهم کند، اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم. افراد با پرسه زدن‌های طولانی در شبکه‌های اجتماعی اوقات خود را از بین می‌برند. به قدری که گاهی شاهد لطمه خوردن روابط خانوادگی هستیم. فرد با خسته کردن ذهن خود در محیط‌های مجازی فرصتی برای گذران با خانواده ندارد و به همین خاطر است که خانواده‌ها اولین قربانی سبک جدید زندگی هستند. زیست مجازی تصویری غیرواقعی از زندگی افراد را نشان می‌دهد.

حتی وقتی یک فرد عکسی خوشحال از خود در دامن طبیعت را منتشر می‌کند، کسی جملات افسرده و ناراحتی که زیر آن نوشته شده را نمی‌خواند، بلکه لبخند ساختگی صاحب عکس را می‌بیند و در اولین برخورد سعی به مقایسه وضعیت خود با صاحب عکس دارد و تلاش می‌کند مانند او شود؛ در صورتی که آن عکس روایتی از یک لحظه است و هیچگاه فرد منتشر کننده حرفی از قبل و بعد آن عکس نمی‌زند، اما مخاطب تصور می‌کند تمام زندگی آن فرد همین‌طور شاد و خندان است. در واقع زیست مجازی زمینه ساخت فرهنگ اغراق و غیرواقعی‌نمایی را ایجاد می‌کند.

به عبارتی امروز زیست مجازی ما به شکلی شده که زیست حقیقی ما را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است. امروز بسیاری از ما زندگی می‌کنیم تا در فضای مجازی بازنشر دهیم و اصل زندگی کردن و حیات داشتن و اهداف این حیات مسئله نیست، بلکه حضور در فضای مجازی و زیست در این محیط مسئله بسیاری از افراد است. شام نمی‌خوریم که لذت ببریم یا از با هم بودن‌مان لذت نمی‌بریم، بلکه وقتی هم دورِ هم جمع می‌شویم برای این است که بتوانیم خوراکی برای شبکه اجتماعی خود فراهم کنیم. در واقع این شبکه اجتماعی است که به ما می‌گوید چگونه زندگی کنیم و نحوه زیست ما را شکل می‌دهد.

انتهای خبر///

منبع؛ فارس


 

 
یادداشت  


گفتگو  

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

اتصال راه‌آهن ایران به سوریه تحول قابل توجهی را در حوزه صادرات و واردات هر دو کشور رقم خواهد زد

استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

 استکبار جهانی بیهوده دلخوش کرده که می‌تواند علیه نظام جمهوری اسلامی کاری کند

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

ائتلاف همبستگی در خارج از کشور، طرح موساد و سیا علیه ایران است

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

همدلی قوا موجب حکمرانی مطلوب می‌شود

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

آژانس صرفاً یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران است

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

دولت باید به سمت سیاست گذاری در امر خودرو برود

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است

استیصال رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان / ‏‬ مقاومت آنها را دچار سردرگمی و بلا تکلیفی کرده است


گزارش  


جراید  



 
www.ostandnews.ir   تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری استاد نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است . پایگاه خبری تحلیلی استاد نیوز